Srebrni kovanci ali srebrniki so nepogrešljiv del zgodovine. Prvi kovanci so bili kovani iz naravne zlitine srebra in zlata okoli leta 600 pred našim štetjem. In Grki so bili tisti, ki so zanje uporabljali le srebro. Ker so starogrški trgovci nenehno potovali, so se kovanci hitro razširili po celotnem območju Sredozemlja. Kljub temu, da jih kot valuto ne uporabljajo več, pa predstavljajo nadvse pametno naložbo.

Med najbolj cenjenimi so kanadski list, srebrnik ameriški orel, srebrnik Dunajski filharmonikov in še bi lahko naštevali. Uporaba te plemenite kovine ni omejena le na izdelavo kovancev. Zaradi izjemne kovnosti, prilagodljivosti in odpornosti proti oksidaciji se njene zlitine že stoletja uporabljajo pri izdelavi nakita.

Nakitno srebro je zlitina, ki vsebuje 20 % bakra in 80 % srebra, kar pomeni, da je njegova čistost 800/1000. Unča ima mednarodni simbol XAG valute po ISO 4217. Kot pri vseh zbirateljskih predmetih, tudi tem vrednost določa precej dejavnikov. Vključujoč povpraševanje, redkost in število prvotno kovanih izdelkov.

srebrni kovanci

Kanadski list srebrnik – Je srebro res dobra naložba?

Srebrni kovanci so v sodobnem svetu digitalnih valut dragocena dobrina. Največkrat predstavljajo dodatek k tradicionalnim oblikam (zlato) ali pa so izbrani, kot začetne naložbe, saj so cenovno dostopni prav vsem. Nakup redke plemenite kovine je pametna in stabilna naložba brez tveganja, ki je sicer prisotno pri delnicah ali obveznicah. Njena cena močno raste v času gospodarske negotovosti, vrednost pa se je v zadnjih 15 letih podvojila.

Da je močno podcenjena so dokazala merjenja glede na zgodovinsko razmerje med zlatom in srebrom, razširjena geopolitična tveganja, šibko gospodarstvo in zgodovinske trende cen. Te so v veliki meri odvisne od različnih dejavnikov nanjo pa vplivata še povpraševanje in obrtniška spretnost.

Razlog, zakaj je dobro vlagati v Kanadski list (srebrnik), Ameriški orel (srebrnik) ali kateri koli drugi kovanec je tudi pomanjkanje kovine. Nadzemne količine te so pred stotimi leti znašale 2,2 milijarde unč, danes pa jih je le še okoli 300 milijonov. Čeprav valute ni več v obtoku, je še vedno denar. Se sprašujete, kaj to pomeni? Živimo v svetu, kjer digitalne valute dosegajo vrtoglave vrednosti, ki se nenehno spreminjajo. Z nakupom kovanca si zagotovite dragocen, omejen in redek produkt, ki svojo vrednost ohranja dosledno.

kanadski list srebrnik

Kakšni srebrni kovanci so v ponudbi in kateri so najboljša izbira?

Srebrni kovanci so na voljo v najrazličnejših velikostih in oblikah. Njihova vrednost je določena z njihovo finostjo in čistostjo. Kakšno obliko naložbe boste izbrali, je odvisno povesem od vas in vaših želja. Čeprav mnogi prisegajo na palice in nakit, so kovanci še vedno najbolj priljubljena izbira. Naša bogata ponudba obsega številne legendarne in prepoznavne kovance.

Med najbolj cenjenimi so Dunajski Filharmoniki, čistine 999/1000. Na sprednji strani kovanca je motiv orgel iz zlate dvorane Dunajskega glasbenega društva, na hrbtni pa se nahajajo glasbeni inštrumenti. Kovance je mogoče kupiti posamezno ali v kompletu po 20 in 100 kosov.

Kanadski srebrnik javorjev list prav tako odlikuje čistina 999/1000. Na sprednji strani je upodobljena kraljica Elizabeta II., na drugi pa državni simbol Kanade – javorjev list.

Ameriški orel srebrnik 2015 ima čistino 999/1000 in je eden izmed najbolj znanih ameriških naložbenih kovancev. Na eni strani je uporabljen kip svobode s pripisom In God We Trust, na hrbtni strani pa je podoba orla, ki je simbol nacionalne svobode že vse od 18. stoletja. Kovanec, ki ga je mogoče najti tudi pod imenom American Liberty (Ameriška svoboda) dopolnjuje še 13 peterokrakih zvezd. Te predstavljajo 13 kolonij, ki so se v letu 1776 razglasile za neodvisne ter ustanovile ZDA. V ponudbi boste našli še se Lunarni serijo II, Avstralsko koalo in kookaburo, divje živali Kanade, Noetovo barko in palice Agor Heraeus in Umicore.

ameriški orel srebrnik

Nakup in hramba srebrnih kovancev ter drugih plemenitih kovin

Kanadski list, srebrnik 999/1000 in druge plemenite kovine lahko naročite preko naše spletne trgovine ali preko elektronske pošte. Spletna trgovina deluje kot vsaka druga le, da je cenik povezan s svetovno borzo in se osveži vsakih 15 minut.

Po naročilu in njegovi potrditvi z naše strani sta, v kolikor so produkti vezani na svetovno borzo, tako naročilo kot plačilo obvezujoča. Če ste naročili izdelek, katerega cena ni vezana na finančni trg si lahko premislite v petnajstih dneh od oddanega naročila. Dragocenih in novo pridobljenih produktov, kot je Ameriški orel srebrnik in vsi ostali srebrni kovanci ne želite imeti doma? Nikar ne skrbite.

V našem podjetju vam ponujamo storitev, varovanega hranjena. Vaše neprecenljive plemenite kovine bodo tako varno shranjene v trezorju najvišje varnosti. Ta je dodatno zavarovan z zavarovalno polico, ki krije izgubo, požar ali tatvino v 100 %. Brezplačna hramba vam dopušča enostavno in varno upravljanje z naložbo, saj jo lahko prodate ali dvignete kadarkoli. Svojim strankam želimo zagotoviti zaupanja vredno in brezskrbno hrambo, zato vsako leto prejmejo poročila o vrednosti shranjenih kovin.