Dunajski Filharmoniki

Kanadski List

Ameriški Orel

Lunarni Serija II

Mehiški Libertad

Kitajska Panda

Avstralska Koala

Avstralska Kookabura

Divje Živali Kanade

Noah's Ark / Noetova Barka

Srebrniki - cena je ugodna, vrednost pa vztrajno raste

Srebrniki so tekom zgodovine igrali pomembno vlogo v človeškem razvoju, trgovanju in obdelovanju kovin. Zaradi leska srebra je skoraj v vseh kulturah, kjer so ga poznali, veljalo za prestižno kovino, navadno v dvojcu z zlatom.

Danes nimajo več neposredne vloge v plačevanju, vendar pa obstajajo kot naložbeni srebrniki z različnimi motivi – dunajski filharmoniki, kanadski list, kitajski panda in podobno. Preverite našo ponudbo najrazličnejši motivov in oblik srebrnikov – cena je ugodna!

Srebrniki: cena in rastoča vrednost

Na trgu poznamo veliko najrazličnejših oblik srebra, cena pa variira od geopolitičnega stanja v svetu in ostalih gospodarskih dejavnosti. Zlato je bilo vedno bolj cenjeno od srebra, izjema so določene kulture, npr. na Kitajskem, ko je dinastija Mandžu pobirala davke v srebru in s tem umetno ustvarila višjo ceno. Tudi danes pa slednje stalno pridobiva na ceni, zato je odlična priložnost za dolgotrajno investicijo.

Različni motivi na srebrnikih

Srebrniki so nekoč imeli funkcijo plačevanja, danes pa večinoma še zgolj naložbeno vrednost. V rimskem imperiju so bili za časa cesarja Avgusta (15 pr. n. št.) kovanci narejeni iz 98% srebra, za časa Dioklecijana (270 n. št.) pa samo še iz 2% srebra. Na straneh so imeli odtisnjen profil cesarja, kar poznamo tudi danes v malo drugačni obliki na domačih evrih ali aktualnih angleških funtih z novim kraljem.

Ker danes ne plačujemo več v čistem srebru ali zlatu, je njuna funkcija zgolj naložbena. V naši ponudbi lahko najdete naslednje motive:

  • dunajski filharmoniki,
  • kanadski list,
  • kitajska panda,
  • Noetova barka,
  • avstralska koala in mnogo več.

Najbolj priljubljen je motiv dunajskih filharmonikov (srebrniki), odločite pa se seveda lahko še za katerikoli drug motiv. Dunajski filharmoniki srebrniki in ostali produkti, so vezani na centralni sistem, kjer se cena redno ažurira. Z nakupom na naši spletni strani boste tako dobili najbolj aktualno ceno srebrnikov.