Naložba v zlato je v turbulentnih in negotovih časih, kakršen je dandanašnji, idealna izbira. Z njo si zagotovite trdno in zanesljivo vrednost svojega premoženja. Skozi vso zgodovino je bilo zlato najbolj legendarna plemenita kovina na svetu in nič ne kaže, da bi lahko ta svoj primat kdaj izgubilo. Povpraševanje po njem ne pojenja, nasprotno, celo narašča, njegova cena pa zaradi gospodarske krize raste. Ta plemenita kovina je namreč varna pred inflacijo ter neobdavčena. V nasprotju z valutami, delnicami in vrednostnimi papirji ne izgublja svoje vrednosti. Politični pretresi, vojne, družbeni prevrati in naravne katastrofe mu ne pridejo do živega in ga ne morejo razvrednotiti. Nobena druga investicija nima takšne moči ohranjanja bogastva kot naložba v zlato. Zaradi tega bi to moralo obvezno biti del optimalno razpršenega portfelja vsakega ozaveščenega posameznika. Zavedamo pa se, da se njegova prava in najvišja vrednost ohranja samo, če je najvišje kakovosti in čistine. V naši spletni trgovini vam zato dajemo na izbiro vrhunsko ponudbo plemenitih kovin. Le-te izpolnjujejo najvišje zahteve – standard good delivery oziroma dobre dobave.

naložba v zlato

Zakaj je oznaka good delivery za plemenite kovine tako ključna?

Na trgu plemenitih kovin kot kupec težko preverjate kakovost ponudbe. Zaradi tega ste marsikdaj prepuščeni naključju, kako za svoj denar zares dobiti najvišjo kakovost in da se vaša naložba ne izkaže za zgrešen posel. Naložba v zlato prinaša pravo blaginjo samo, če je to res najvišje kakovosti. Drugače njegova vrednost pada in med njegovo nakupno in prodajno vrednostjo zazeva velika vrzel. Temu se morate za vsako ceno izogniti. Če želite vašemu premoženju postaviti trdne temelje, morate vlagati v preverjene plemenite kovine. Na srečo obstaja standard, po katerem se ločijo izvrstne in zaupanja vredne kovnice od tistih, ki niso preverjene. To je najboljši kompas, po katerem se lahko ravnate. Londonska družba Bullion Market Association je določila stroge pogoje, ki jih mora izpolnjevati kovnica, da ji podelijo oznako good delivery ali po naše oznako dobre dobave. Če izberete kovnico s to oznako, ste zaščiteni in hkrati pomirjeni, da ste kupili najvišjo možno kakovost fizičnega zlata. Naj še razliko v vrednosti med zlatom iz teh kovnic in tistim iz nepreverjenih kovnic ponazorimo s konkretnimi številkami. Če nabavite plemenite kovine od kovnic, ki niso na seznamu dobre dobave, lahko odkupna cena zanje znaša kar do 30 % pod borzno ceno. Pri plemenitih kovinah iz preverjenih kovnic se cena giblje do največ 5 % pod borzno ceno.

Strogi pogoji za kovnice, ki želijo pridobiti prestižen standard

Da je kovnica sprejeta na seznam dobre dobave, mora izpolnjevati visoke zahteve in pogoje. Preverijo njeno zgodovino na trgu, njen finančni položaj, njeno sposobnost izdelave palic. Izpolnjevati mora stroge standarde in določijo minimalno količino, ki jo mora letno proizvesti – 10 ton zlata in 5 ton srebra.
Kovnice se morajo zavezati, da bodo upoštevale odgovorno pridobivanje plemenitih kovin. Poleg tega morajo izdelovati palice, ki izpolnjujejo pravila dobre dobave, kot jih določa London Bullion Market Asociation. Nato jih morajo poslati v odobrene trezorje v Londonu in z njimi se potem prosto trguje na trgu.

Standard good delivery je prav zato pomemben, ker se lahko trguje s plemenitimi kovinami neposredno med dvema partnerjema.
Pogoj je, da imajo v tem sistemu vse palice enake specifikacije glede fine teže za unčo, čistosti in videza, vključno z oznakami in kakovostjo površine.
Standard dobre dobave izpolnjuje kar nekaj svetovnih kovnic, med najstarejšimi je kanadska Royal Canadian Mint, ki deluje od leta 1919. Med zelo priznanimi in uveljavljenimi sta tudi kovnici Umicore in Argor-Heraeus. Prva deluje od leta 1930, druga od leta 1961. Njihove zlate in srebrne palice ter kovance najdete v naši bogati ponudbi.

Vaša naložba v zlato tako visoke kakovosti in čistine (999,9/1000) vam daje najboljši obet za varno prihodnost.

good delivery naložbeno zlato

Za varno naložbo je pomembna ustrezna hramba fizičnega zlata

Zaradi visoke vrednosti in trajnosti je zlato idealno za dolgoročno naložbo, glavna težava pa je njegovo varno shranjevanje. S preverjenim nakupom se namreč varna naložba v zlato še ne konča, treba ga je še varno shraniti, za kar so primerni samo posebni trezorji. Hrambo plemenitih kovin doma vam resno odsvetujemo, vemo pa, da se marsikdo za to odloči, ker je shranjevanje v trezorjih še dodaten strošek. Prav zato vam za pri nas kupljene palice ali zlatnike omogočamo dodaten bonus: brezplačno hrambo fizičnega zlata v našem trezorju, ki se ponaša z najvišjo varnostjo. Hramba je zavarovana z zavarovalno polico. Tako shranjeno zlato vam je vedno dostopno in lahko kadarkoli zahtevate njegov dvig, na vašo zahtevo se bomo takoj odzvali. Če ga boste želeli prodati, lahko to storite brez provizije, upoštevala pa se bo trenutna borzna cena.

Zmeraj boste imeli pregled nad stanjem vaše naložbe v zlato, saj vam bomo pošiljali redna letna poročila. Za dostop lahko pooblastite še druge družinske člane. Da si zagotovite tako prestižno ponudbo brezplačne hrambe fizičnega zlata, vam ni treba storiti drugega kot pri nakupu plemenitih kovin v naši spletni trgovini označiti polje »Brezplačna hramba«. Tako boste v celoti poskrbeli za varno naložbo, ki se bo s časom le še plemenitila.

hramba fizičnega zlata