Prodaja zlatih ploščic in povpraševanje po njih še posebej naraste v ekonomsko, družbeno in politično napetih in nemirnih časih, kot so današnji, saj velja zlato za trdnejšo in manj tvegano investicijo kot druge finančne naložbe. Ta žlahtna kovina v fizični obliki sicer ne ustvarja tekočih obresti ali drugih prihodkov, nudi pa veliko več kot to: je jamstvo za varnost, kar je velika prednost še posebej v turbulentnih obdobjih.

Zlato kot naložba je varno pred inflacijo in je zato neprekosljivo za zavarovanje celotnega premoženja. To se je potrdilo tudi v zgodovini, saj star in že tisočkrat preverjen pregovor glede naložb svetuje: »Ena tretjina denarja, ena tretjina zlata, ena tretjina nepremičnine.« Ni pa vse zlato, kar se sveti, kot pravi drug star pregovor, zato je najpomembneje pri prodaji zlatih ploščic paziti, da so najvišje kakovosti in da izhajajo iz svetovno priznanih kovnic.

Vse to na najvišji ravni zagotavljamo v naši spletni prodajalni, poleg tega pa pri nas rešite še eno veliko zagato, in sicer varno in brezplačno hrambo fizičnega zlata v našem sefu.

prodaja zlatih ploščic

Zlato kot naložba je ena od najbolj priljubljenih oblik investiranja

Prednosti naložbe v to žlahtno kovino so izjemne, zato je to ena najbolj priljubljenih oblik vlaganja denarja ne le v kriznih časih, saj to prinaša številne prednosti, med drugim tudi davčne ugodnosti. Z odločitvijo za tovrstno vlaganje pa ne gre odlašati, saj gre za dolgoročno naložbo, ki vse svoje prednosti in najvišje donose prinese pri dlje časa trajajočem varčevanju.

Cene se oblikujejo glede na povpraševanje po žlahtnih kovinah, nanje pa vplivajo tudi gospodarska gibanja. Ob zelo povečanem povpraševanju cene poletijo v nebo. Pri tem je pomembno dejstvo, da naraščajočega povpraševanja ne morejo zadovoljiti z intenzivnejšim izkopom, saj novih rudnikov tako rekoč ne odpirajo.

Prodaja in nakup se tako vrtita v skoraj zaprtem krogu, zato večje povpraševanje po tej žlahtni kovini neizogibno vodi v njeno pomanjkanje in posledično v dvig cene. Dodatna varnost pri izbiri zlata kot naložbe je dejstvo, da se ga ne da sintetično pridobivati. V EU od leta 2000 ni treba plačati DDV za nakup zlata, neobdavčen nakup pa ni samoumeven za vse oblike in nepreverjene izvore te žlahtne kovine, ampak veljajo za to posebne omejitve in zahteve.

hramba fizičnega zlata

Neobdavčena le prodaja zlatih ploščic najvišje kakovosti

Zlato kot naložba mora izpolnjevati temeljne zahteve, da plemeniti svojo vrednost, zato morate pred nakupom nujno preveriti vse certifikate in se zavarovati, da se vaš nakup ne izkaže za naložbo, ki izgublja vrednost, namesto da bi jo pridobivala.

Če se želite izogniti plačilu davka na dodano vrednost, morate zato kupovati le pri preverjenih prodajalcih, ki prodajajo palice, ploščice, kovance najvišje kakovosti in čistine in imajo preverjen izvor. Zakonodaja zahteva, da mora biti vsebnost zlata vsaj 900/1000, kovanci pa morajo biti skovani po 19. stoletju.

Pri tem je zelo pomembna varna hramba fizičnega zlata v sefu doma, ali še bolje pri banki ali zanesljivem prodajalcu, saj veljajo omejitve odškodnine za dragocenosti v okviru zavarovanja predmetov v gospodinjstvu. Posebej pri naraščanju cen zlata kot naložbe tvegate, da to omejitev presežete in ogrozite svojo naložbeno vrednost.

Kako prepoznati preverjeno kakovost plemenitih kovin

Prodaja zlatih ploščic, kovancev in drugih oblik fizičnega zlata skriva kup pasti, a le za nepoučene, zato je pred nakupom dobro poznati temeljne kriterije, da boste znali ločiti zrno od plev.

Najlažje se je ravnati po izboru kovnic, ki veljajo za zaupanja vredne in imajo certifikat. Če ima kovnica, ki je skovala palice ali drugo obliko fizičnega zlata, ki ste ga izbrali za svojo naložbo, oznako good delivery londonske družbe Bullion Market Association, ste naredili pravo potezo.

Med take spadajo priznane kovnice svetovnega slovesa, od najstarejše Royal Canadian Mint do zelo uveljavljenih Umicore in Argor-Heraeus. S takšnim nakupom ste naredili varen korak v naložbo za prihodnost.

zlato kot naložba

Ustrezna izbira hrambe fizičnega zlata je ključ do varne naložbe

V Svetu plemenitih kovin izpolnjujemo prav vse zahteve, da vašo naložbo oplemenitimo in zavarujemo na popolnoma vseh ravneh. Prodaja zlatih ploščic, palic ali kovancev je pri nas na zavidljivo visoki ravni, saj so v naši ponudbi dragoceni izdelki najboljših kovnic z oznako good delivery in z najvišjo čistino zlata: 999,9/1000.

Poskrbeli smo še za en pomemben vidik, ki marsikomu povzroča preglavice, in sicer za popolnoma varno hrambo fizičnega zlata v našem trezorju, ki pa je za pri nas kupljene izdelke iz plemenitih kovin celo brezplačna. Hramba fizičnega zlata pri nas je zavarovana z zavarovalno polico, zlato pa je vedno dostopno vam in vašim pooblaščenim družinskim članom.

Po dvigu vam omogočamo še prodajo zlatih ploščic ali drugih naložbenih izdelkov iz žlahtnih kovin, in to brez provizije. Tako celovito storitev na najvišji ravni si priskrbite z obiskom naše spletne prodajalne, kjer kupujete povsem brez tveganja in brez javnega izpostavljanja, tudi hramba fizičnega zlata je pri nas odvečna skrb.