Edinstveno je, ko se trajna vrednost žlahtne kovine in umetniško oblikovanje združita v brezčasno in dragoceno obliko – takšni so zlati kovanci priznanih kovnic iz naše bogate ponudbe.

Nakup zlatih kovancev ni le kopičenje materialne vrednosti, ampak pomeni oplemenitenje obilja, ki se s časom le še nadgrajuje in se nikoli ne razvrednoti. Visoka estetska in sporočilna vrednost jim daje še poseben dodaten čar, zato so zlatniki za darilo izkaz visokega okusa in hkrati izjemna naložba, ki bo zapolnila vsa pričakovanja obdarovanca. Nikakor ne morete zgrešiti, če podarite ikonske Dunajski filharmoniki zlatnike za darilo, ki so najvišje čistine in priznani ter cenjeni na svetovni ravni.

Posebna poslastica za zbiratelje in priljubljeni med tistimi, ki jih privlači zgodovinsko sporočilo, so zlati dukati, ki jih kovnica Münze Österreich izdeluje od leta 1915. V vsakem primeru je nakup daljnovidna poteza.

Na kaj je treba biti pozoren pri nakupu zlatih kovancev

Naložba v zlato je najboljši način, da dolgoročno zavarujete svoje premoženje, a se je treba vprašati, katera oblika varčevanja je za vas najprimernejša. Če ste v dvomih kaj izbrati, da boste dosegli svoj cilj, vam z veseljem svetujemo prek telefona ali prek spleta. Vse pa je odvisno od vaših prioritet in želja. Vsi namreč niso enako primerni za dolgoročno naložbo in v glavnem ločimo naložbene in zbirateljske, lahko pa ste si zaželeli izbrati poseben zlatnik za darilo.

Pri zbirateljskih kovancih, kakršni so naši zlati dukati, za njihovo vrednost ni odločilna čistina, ampak predvsem drugi dejavniki. Pri njih zbiratelje bolj kot njihovo plemenitenje naložbene vrednosti zanimajo njihove posebnosti in izjemnosti: kako redki so ti zlati kovanci, kako stari so, kdaj so jih začeli kovati, katere znamenite dogodke ali osebe zaznamujejo in podobno. Bolj kot so posebni in redki, večjo vrednost imajo za zbiratelje.

Naložbeni zlati kovanci pa so namenjeni zlasti ohranjanju in bogatenju vrednosti vašega premoženja in so idealna dolgoročna naložba, s katero boste naredili najboljšo potezo za trajno zaščito vaših financ. Njihova vrednost temelji na čistini zlata in nanjo manj vpliva reliefna podoba. Imajo še eno odlično prednost: so uradno plačilno sredstvo in jih lahko kadarkoli zamenjate za denar. Izjemna izbira v naši ponudbi je zlatnik Dunajski filharmoniki.

Zlatnik Dunajski filharmoniki spada med najbolj zaupanja vredne

Na svetu je le nekaj zlatnikov, ki so priznani in imajo trdno vrednost – z njimi lahko brez težav poslujete po vsem svetu, sprejeli jih bodo v vseh bankah. Med take spada v Evropi najbolj prepoznaven zlatnik Dunajski filharmoniki. Njegov ugled temelji na varnosti in trdnosti, najvišji možni čistosti, preudarni izbiri prodajalcev. Zaščiten je pred ponarejanjem, njegova izdelava je okolju prijazna, saj se varčuje z viri, in certificiran je iz strani LBMA. Prav zato je ta zlatnik prava zgodba o uspehu. V kolikor boste podarili tak zlatnik za darilo, ga bo sigurno vesel prav vsak slavljenec.

Zlatnik Dunajski filharmoniki izdelujejo po najvišjih standardih od leta 1989 v kovnici Münze Österreich. Ta ima močno izrazno in visoko estetsko reliefno podobo: na sprednji strani je odtis orgel iz dvorane Dunajskega glasbenega društva, na zadnji strani pa so v zanimivi kompoziciji nanizani glasbeni instrumenti.

V naši spletni trgovini lahko izbirate med zlatniki Dunajski filharmoniki različnih težin in vrednosti: od 1,24 grama, 3,11, grama, 7,77 grama, 15,55 grama do 31,10 grama. Lahko jih dokupujete sproti v manjši količini, lahko pa se odločite tudi za komplet – največji je komplet 32 zlatnikov Dunajski filharmoniki. Slednji nima le edinstvene naložbene vrednosti, ampak je tudi čudovit zlatnik za darilo, neprecenljive in trajne vrednosti.

Zlati dukati imajo za sabo stoletja zgodovine

Za izbirčne zbiratelje in vse tiste, ki vas očara zgodovinski pridih in izvor, so zlati dukati iz ponudbe v naši spletni trgovini kot naročeni, saj so zelo prepoznavni in fascinirajo marsikaterega. Navdušilo vas bo, kako dolgo zgodovinsko pot imajo za sabo.

Prve so začeli kovati v Benetkah v 13. stoletju, potem pa so osvajali Evropo in so veljali povsod za uradno plačilno sredstvo. V Avstriji so bili zlati dukati, kakršne imamo na zalogi, prvič v obtoku leta 1872 in so bili kot uradno kot plačilno sredstvo v izdelavi do leta 1915. Od takrat ga izdeluje kovnica Münze Österreich na Dunaju. Na vseh sodobnih različicah se pojavlja letnica 1915. Na eni strani je stari avstrijski grb z dvoglavim orlom, na drugi strani pa podoba cesarja Franca Jožefa, ki je 68 let vodil avstro-ogrsko monarhijo.

Izbirate lahko med enkratnim in štirikratnim zlatim dukatom, prvi tehta 3,49 in drugi 13,96 grama, čistina zlata je 986/1000. Kovanec z neprecenljivo zgodovinsko vrednostjo je tudi neprekosljiv zlatnik za darilo.
V kolikor boste podarili zlatnik za darilo, ga bo sigurno vesel prav vsak slavljenec.